Underlivsproblemer - Mænd

Mænd kan også have problemer med underlivet. Undersøgelser viser at blandt andet træning af bækkenbunden kan have stor effekt på mænds inkontinens, smerter og rejsningsproblemer.

Kronisk prostatitis/underlivssmerter hos mænd, også kaldet kronisk bækkensmertesyndrom.

Mænd kan også opleve smerter fra musklerne i underlivet. Årsagen er ofte anspændt bækkenbund. Baggrunden kan bl.a. være tidligere blærebetændelser, betændelse i prostata, overaktivitet i bækkenbunden efter en stor belastning af kroppen eller lang tid i en cykelsadel. Smerterne kan sidde under pungen, lige over kønsbenet eller bagtil omkring halebenet og endetarm.

Efterdryp

Efterdryp er den hyppigste form for inkontinens hos mænd og forekommer fordi urinrøret ikke tømmes ved vandladning. Bevidsthed ved muskler i området med både afspænding og træning kan ofte afhjælpe problemet.

Efter operation i prostata (Prostatektomi)

Det kan være en fordel at få råd og træning inden en operation for forstørret prostata. Det kan også være en god idé at komme til opfølgende træning efter operationen. En konsultation hjælper dig med at forstå hvad der skal ske/er sket, og hjælper dig godt på vej med øvelser, hjælp til samlivet, hjælpemidler, træning og en snak om fremtiden.

Du kan opleve problemer med at holde på vandet efter en prostataoperation. Her kan gode råd og vejledning og opfølgning på træning mindske generne ved inkontinens eller helt afhjælpe problemet.

Potensproblemer

Ved rejsningsproblemer kan det være en fordel at træne bækkenbunden, da musklerne her kan være svagere end normalt. 60-75% af mænd med rejsningsproblemer lider også af efterdryp. Optræner disse mænd bækkenbunden, kan op til 75% blive helt fri for vandladningsproblemer

Velkommen til min side!

Uro Gyn Obs Fysioterapeut Katie Leabourn

Mit navn er Katie Leabourn

Jeg er Uro Gyn Obs Fysioterapeut.

Jeg hjælper dig af med en lang række underlivssmerter og -problemer såsom:

Desuden er jeg certificeret i Medi Yoga

Medi Yoga Certified

Mediyoga er en terapeutisk forskningsbaseret yogaform, udviklet til brug i sundhedsvæsenet.